Couet & Associés

Afbeelding

Couet & Associés is al 15 jaar actief op het gebied van vastgoedbeheer en stelt al zijn expertise ten dienste van zijn cliënten. Professionaliteit, familiale sfeer en nabijheid zijn onze voornaamste kwaliteiten.

+32(0)2/354.45.23
2021 Couet.be - Alle rechten voorbehouden
Verhuur- en verkoopservice: begrijpen hoe het werkt

Verhuur- en verkoopservice: begrijpen hoe het werkt

Verhuur/verkoop van onroerend goed is een dienst die eigenaars en klanten die onroerend goed willen kopen of verhuren, samenbrengt. Kom alles te weten over het huren van onroerend goed in België en het verkopen van onroerend goed in België.

WatWat is een verhuur/verkoop dienst??

Deze dienst kan door beide soorten cliënten worden gebruikt om hen te helpen hun respectieve doelstellingen te bereiken. In de eerste plaats is het gericht op eigenaars van onroerend goed die hun eigendom willen verkopen of verhuren. Deze dienst brengt u in contact met toekomstige kopers of huurders. Het begeleidt u bij alle procedures. De vastgoedprofessional zorgt voor het vinden van cliënten, het opstellen van contracten en het vergemakkelijken van transacties en administratieve procedures met betrekking tot de verkoop van onroerend goed in België.

Ten tweede richt deze dienst zich tot toekomstige huurders van onroerend goed die in België willen gaan verhuren. De professional ontlast u van de jacht op eigendommen en bespaart u tijd. Bovendien beschikt hij over een grote databank om u te helpen het eigendom te vinden dat u nodig hebt.

Hoe werkt deze dienst?

Zijn belangrijkste rollen zijn:

  • Kopers en verkopers met elkaar in contact brengen. Als verkoopagent krijgt hij gedelegeerde bevoegdheid om in naam en voor rekening van zijn cliënt te handelen. In deze rol doet hij voorstellen aan potentiële kopers om een woning te verkopen of te verhuren. Hij zorgt er ook voor dat de nodige procedures en stappen worden ondernomen om de verkoop of de verhuur tot een goed einde te brengen.
  • Advies en onderhandeling: Naast haar functie van vastgoedbemiddelaar is de afdeling verhuur/verkoop ook een onderhandelaar in onroerend goed. Daartoe moet zij verkoopstrategieën opzetten die gebaseerd zijn op belangrijke argumenten om de potentiële koper ertoe aan te zetten bijvoorbeeld een onroerend goed te kopen. Tijdens de onderhandelingsperiodes heeft de vastgoedverhuurder in België een advies- en onderhandelingsplicht. Tijdens haar mandaat moet zij dus ten aanzien van beide partijen ijver aan de dag leggen.

Meer informatie vindt u op onze speciale website: courtage.couet.be